build a web site | fundraising | community | collect fees online | blogz
Sociaal Culturele Vereniging Uitvlugt (SCVU-Basketbal)
Sociaal Culturele Vereniging Uitvlugt (SCVU-Basketbal):My Site News  
 
 
Home Home
My Site News My Site News
Events Events
Schedules Schedules
Standings Standings
Practices Practices
Locations Locations
Board Board
Roster Roster
Stats Stats
Albums Albums
Handouts Handouts
Links Links
Sponsors Sponsors
Guestbook Guestbook
Message Boards Message Boards
Gear & Apparel Gear & Apparel
Support Our Team Support Our Team

Admin

Sociaal Culturele Vereniging Uitvlugt (SCVU-Basketbal)
Soesman Gilbert
473944 - ext. 5478
Fax: 597-410379
Kasabaholo weg 62-64 , Tel # 463564
Uitvlugt
Paramaribo, Surinam
9162
 
  My Site News  
 

Wednesday, September 7HEREN 2E KLASSE 2009
Heren 2e klasse (toernooi i/d Ismay van Wilgen sporthal) jan 2009

KOMPETITIE 2011:

 Nieuwtjes: 

 

Nou gefeliciteerd boys van het herenhoofdklasse team:Dwight Cabenda (MVP), Errol Landolf, Sergio Panka, Cherin Lachman, Harold Blokland, Dion Pengel, Zenko Schillevoort, Jason Fisher, Ryan van Russel, Oscar Patterson, Gilbert Seymonson, Roberto Graanoogst en de captain Lesly Danradj, Theo Clarcke (ass coach), Patrick Nirk (ass coach) en Ludwig Belgrave head trainer coach met het behalen van de back 2 back basketbal titel 2011

En ook de vele toffe fans van SCVU worden gefeliciteerd en bedankt voor de trouwe constante ondersteuning dat geleid heeft tot een succesvol jaar......ung BIGI en op naar 3-peat!!!!!!!!!

 

 Finale 2011

 'SCVU!!...Productie!'
SCVU verdedigt titel succesvol


06/09/2011 (zie (DWT)

 
Paramaribo - “SCVU!!!...Productie!!!”, “SCVU!!!...Kampioen!!!” en “SCVU!!!...Binnen!!”. De aanhang van SCVU ging zondagavond uit hun dak, nadat voor het tweede jaar op rij haar ploeg hoofdklasse basketbalkampioen van Suriname werd. De champagne vloeide, er werd met confetti geschoten en de netten werden gesneden, terwijl er buiten een toerbus klaar stond.

“We gaan onze titel verdedigen”, zei SCVU-coach Ludwig Belgrave vóór aanvang van de competitie. Door De Schakel zondagavond in een overvolle Ismay van Wilgen Sporthal met 62-52 te verslaan, werd dat doel bereikt.


dWT foto / Claudio Barker
Dolgelukkige SCVU-spelers en aanhang kort na het laatste fluitsignaal. SCVU werd voor de tweede keer op rij kampioen.-.

Behalve die prognose zijn er tenminste nog twee van de oefenmeester uitgekomen. Nadat SCVU een 2-0 voorsprong nam in de best-of-five serie gaf Belgrave aan dat het slechts een kwestie van tijd was voor hij weer kampioen zou worden, “omdat De Schakel nooit twee keer na elkaar van mij wint.” En toen zijn team in game 3 ten onder ging, maakte hij zich geen moment zorgen. “We veren altijd goed terug, net als tegen CLD. Het eindigt zondag!”


dWT foto / Claudio Barker
Most Valuable Player Dwight Cabenda bezorgde SCVU met een gemiddelde van veertien punten en diverse belangrijke rebounds en bloks zijn tweede titel op rij.-.

“Ik zei je toch dat we goed terugveren”, jubelde Belgrave blij, nadat de titel een feit was. Volgens de coach heeft het team, zoals na elk verlies, geëvalueerd en uit zijn fouten geleerd. “We hebben key guys rust gegeven aan het begin van de vierde quarter.”
Maar het grootste verschil met de vorige drie wedstrijden was Roberto Graanoogst, de Finals Most Valuable Player van vorig jaar. Na vooraf vrijwel onzichtbaar te zijn in de aanval, was Graanoogst zondag goed voor twintig punten, die hij maakte uit vijf three-pointers en vijf vrije worpen. “We hebben tot Grantjie gesproken en hem vandaag op de bank laten starten. Hij heeft een geweldige wedstrijd gespeeld”, loofde Belgrave zijnshooting-guard.
Graanoogst geeft toe dat hij een mindere periode meegemaakt heeft en kent dat toe aan vermoeidheid. “A no ben luk gewoon. Maar vanavond was ik gefocust, ik wilde kam-pioen worden, dus a go. Het voelt geweldig aan.”
Vóór het seizoen deed Dwight Cabenda de overstap van Dorenas naar SCVU met als enig doel kampioen worden. “Na elf jaar basketbal ben ik eindelijk MVP én kampioen. Dit betekent een heleboel”, zei Cabenda, die veertien punten maakte.
De kersverse MVP had een clean-sweep verwacht, maar toen De Schakel daar een stokje voor stak, wist hij één ding zeker: “Zondag worden we kampioen.”
Jerry Bergraaf, coach van De Schakel, heeft een verklaring voor het verlies. “De hele serie hebben we slecht eindspel gehad en vandaag was SCVU wat gelukkiger.”
Beide teams kwamen moeilijk tot scoren en sloten de eerste drie quartersmet identieke scores af: 14-14, 24-24 en 40-40. Nadat Henar vier punten op rij noteerde en De Schakel een 34-31 voorsprong bezorgde in de derde periode, werd hij - buiten het gezichtsveld van de scheidsrechters Patrick Behareea en Kelvin Menig - hardhandig aangepakt door Lesly Dhanradj. Toen hij eigen rechter speelde, werd hij wel gesnapt. “Ja, het haalt je uit je game, maar ik had ook pech dat de arbiter zag toen ik terugsloeg. Maar dat is basket ... jammer”, reageerde Henar.
Doordat hij uit zijn doen was, werd de opmars van De Schakel geremd en stond het na drie quarters40-40. “Dit is de finale, alles telt”, oordeelde Bergraaf. “Als je er niet mee om kan gaan, ben je niet rijp om kampioen te worden.”
Met nog 6:18 in de vierdequarterstond SCVU met 44-42 voor toen Henar met zijn vierde fout naar de kant werd gehaald. Geleid door Graanoogst - twee three-pointers - ging SCVU gelijk op een doorslaggevende 11-6 run. “We zouden het zonder hem moeten kunnen”, zei Bergraaf. Henar, die zeker zijn waarde in de rebound bewezen heeft, noteerde dertien punten.
De Schakel probeerde nog met gehaaste schoten van buiten het gat te dichten, maar met een blok van Cabenda op Henar en balverlies van Bruce Zamuel was de strijd gestreden.
Toen de zoemer voor het laatst klonk, luidde het SCVU-publiek samen met de spelers het kampioenschap feestelijk in.-.
 

 

SBB PLAY-OFFS 2010 

Mannen herenhoofdklasse Finale:

SCVU KAMPIOEN 2010

(STIJVOL)

Serie stand 3-1 voor SCVU 

SCVU is stijlvol kampioen geworden in de mannen hoofdklasse. In een triller van een game wisten ze de ex kampioen Yellow Birds te ontronen. Met nog 4 minuten te gaan stonden de boys van SCVU nog achter maar onder kundige leiding en heel kalm wisten ze de achterstand om te zetten in winst. Dat toont echt klasse. Proficiat speler o.l.v. captain Lesly Danradji, Brian Davids, Zenko Schillevoort, Errol Landolf, Oscar Patterson, Dion Pengel, Cherin Lachman, Jason Fisher, Gilbert Seymonson, Sergio Panka, Harold Blokland, Roberto Graanoogst, Rayen van Russel en Ashley Muntslag. 

Ung BIGI mang.

De coaches Ludwig Belgrave en assistenf Theo Clarcke en mental dokter Patrick Nirk.

 

SCVU aast op eerste basketbaltitel in twaalf jaren
 

20/07/2010

Paramaribo - Na twaalf jaar mag SCVU zich weer mannen hoofdklassebasketbalkampioen van Suriname noemen. Dit ging ten koste van viervoudig titelverdediger Yellow Birds, dat in game 4 met 70-66 werd verslagen. “Wij hadden dit kampioenschap verwacht. De jongens waren gebrand te winnen van Yellow Birds”, zegt de winnende coach Ludwig Belgrave.

 Met deze titel heeft SCVU zich gerevancheerd op Yellow Birds, dat vorig jaar kampioen werd door de rivaal met een clean-sweep naar huis te sturen. “Het vorig jaar waren wij uitgeput na de serie tegen De Schakel en een paar van de jongens waren na jaren weer in de play-off.


dWT foto / Annelies Verhelst
Rodney Wills van Yellow Birds (5) beschermt de bal, terwijl hij verdedigd wordt door Roberto Graanoogst van SCVU.-.

 Dit jaar hebben wij korte metten gemaakt met De Schakel en zijn voorbereid gekomen voor Yellow Birds. Het zelfvertrouwen was er en onze fullcourt press heeft ze uit balans gebracht.”
 Opponent Raymond Sabajo vond dat het besef om de game te pakken duidelijk aanwezig was bij zijn jongens. “Maar wij hebben de wedstrijd uit handen gegeven in de laatste periode. De jongens moesten aanvallen, maar deden dat niet. Ze maakten juist meer turnovers.”

 De coach denkt ook dat vermoeidheid de kop op stak bij bepaalde spelers. “De jongens zijn teleurgesteld, maar wij gunnen SCVU het kampioenschap. Ze verdienen het. We gaan nu rusten en evalueren en ons dan voorbereiden op het volgend competitiejaar.”

 Sterspeler en een ware kwelgeest voor Yellow Birds, Roberto Graanoogst, vond het moeilijk te competen tegen zijn ex-ploeggenoten. “Maar het is gelukt. Wij hebben hard gewerkt en het geloof om van Yellow Birds te winnen was reëel. Na de derde game was het zeker dat wij kampioen zouden worden en dat hebben wij ze ook bewezen.” Graanoogst werd uitgeroepen tot de Most Valuable Player.
Wedstrijd
In de eerste periode was het een gelijk opgaande strijd waarbij teams geen duimbreed weken voor elkaar. De eerste periode werd afgesloten met een dunk van Clearance Sedoc van Yellow Birds; 19-18.

 In de tweede periode sprongen teams onzorgvuldig om met de geschapen kansen. Yellow Birds was iets fortuinlijker en ging de rust in met een 32-25 voorsprong.
 Bij de start van de derde quarter liep SCVU in tot 30-32, maar Yellow Birds had zijn antwoord klaar. Een follow-up dunk van Dwight Plak bracht de ploeg op 40-34. Na de verplichte rust – de losgeraakte beschermende laag van het bord moest getapet worden – gingen de Gele Vogels onverstoord door. Rodney Wills tilde de score uit een driepunter naar 47-36.
 SCVU, die met een 38-49 score de laatste tien minuten begon, speelde als herboren. De aanzet voor de inhaalslag werd gegeven door Oscar Patterson (twee driepunters) en Errol Landolf (twee vrije worpen).

 Met een three-pointer bezorgde Graanoogst de ploeg haar eerste voorsprong; 57-55.
 Met nog 1:28 te gaan en een 63-57 voorsprong begon de SCVU-aanhang feest te vieren. Maar met opeenvolgende driepunters van Sergio de Jong en Earl Jones liep Yellow Birds in tot 63-64 met nog 25 seconden. Graanoogst bracht de score met twee vrije worpen op 66-63, waarna Clearance Sedoc een cruciale turnover maakte. Daarmee was de strijd gestreden.
 Harold Blokland (lay-up en twee vrije worpen) en Yellow Birds-captain Michael Renfurm (three-pointer) bepaalden de eindstand op 70-66. De champagne vloeide daarna rijkelijk bij de feestvierende SCVU-familie.-


door John Zaalman

Donderdag 15 juli 2010: SCVU - YB  herenhoofdklasse basketbakl finale game 3

Paramaribo - “Het verlies van vorig jaar doet nog steeds pijn. We staan met 2-1 voor en zijn nu gebrand op de titel.” Woorden van Ludwig Belgrave nadat SCVU donderdagavond in de Anthony Nesty Sporthal met 72-64 won van Yellow Birds. De ploeg uit Uitvlugt is in de mannenhoofdklasse basketbalfinaleserie een zege verwijderd van zijn eerste titel in twaalf jaar. Yellow Birds daarentegen staat nu met de rug tegen de muur gedrukt.

  “We zijn nog steeds overtuigd dat we zondag kunnen winnen”, meent Raymond Sabajo. De titelverdediger speelde zonder center Haile Sumter.  De Gele Vogels kregen het nog benauwder, toen guard Romero Linger met nog 11,7 seconden in de tweede quarter gelijk door arbiter Kelvin Menig werd gediskwalificeerd, nadat hij een onsportieve fout beging op Jason Fisher van de latere winnaar. De SCVU-coach vond de handeling niet nodig, maar was enigszins blij met de wegsturing van Linger. “Linger is ervaren en een moeilijke speler. Zonder hem erbij was het iets makkelijker voor ons."
Fisher maakte beide vrije worpen die uit de actie voortvloeiden en liet zijn achterban helemaal uit zijn dak gaan toen hij een at-the-buzzer three-pointer maakte en daarmee voor een 46-35 ruststand aantekende. Dion Pengel opende de score na zestien seconden voor SCVU.
 Earl Jones maakte kort daarna gelijk, voordat captain Lesley Danradj de ploeg uit Uitvlugt weer aan de leiding bracht. Dwight Plak maakte het Yellow Birds-publiek wild enthousiast toen hij een three-point play, inclusief een dunk uit assists van Jones, afronde: 5-4 Yellow Birds. Partijen hielden elkaar daarna vier keren in evenwicht voordat de balans met nog 2:08 na een basket van Pengel oversloeg.
SCVU sloot de eerste tien minuten af met een 8-0 run (27-17). Yellow Birds-aanvoerder Michael Renfurm (three-pointer) en Plak reduceerden het gat aan het begin van de tweede periode naar 24-27. De semikampioen domineerde in deze fase vooral in de rebounds, terwijl het bij de Gele Vogels wemelde van gemiste kansen. Met nog 40,7 seconden beging Cherin Lachman een onsportieve fout op Renfurm. Die benutte beide vrije worpen, waarna Rodney Wills voor de laatste punten van de kampioen aantekende, voordat Linger Lachman opvolgde met een soortgelijke actie. Alleen moest hij het veld ruimen na een karatetrap richting Fisher.
     SCVU zette dezelfde trend voort in de derde periode en leidde met nog 6:56 zelfs met 52-37. Danradj beging met nog 3:15 zijn vijfde persoonlijke fout voordat Yellow Birds aan zijn inhaalslag begon. De vierde periode werd met een 50-56 achterstand ingegaan. Jones tekende aan voor 54-58, voordat ex-Yellow Birds-speler Roberto Graanoogst, die een doorn in het oog was van de kampioen, het verschil weer op zes punten bracht. Nadat Plak 54-58 maakte, volgden twee discutabele calls van de arbiters Menig en Delano Oehlers. Jones en Clearence Sedoc kregen kort na elkaar een vierde fout op hun naam.
     Graanoogst brak daarna door, miste en scoorde uit zijn eigen rebound: 60-54. Wills deed precies hetzelfde aan de andere kant, maar weer zou Graanoogst toeslaan. Gehaast spel van Sergio de Jong resulteerde in een charging en zijn vierde fout. Gilbert Seymonson noteerde uit een driepunter 65-56 voor de runner-up, terwijl Fisher een schepje bovenop deed met een fouled basket. Na die actie rende hij zelfs naar de tribune voor een high-five met zijn fan Ashley Muntslag. Cheraldo Beverdijk gaf middels een dunk met nog 3:40 de aanzet voor een 8-0 run (64-67).
     Met nog 1:03 miste hij een cruciale driepunter, waarmee hij de stand had kunnen gelijktrekken. Daarna volgden een reeks turnovers aan beide zijden. Yellow Birds stak daarin echter met kop en schouders uit. Met nog 32,9 seconden maakte Oscar Patterson een vrije worp; 68-64 SCVU. Kort daarna nam hij weer plaats achter de vrije worplijn en maakte ook deze keer één. Renfurm had de persoonlijke fout gemaakt en moest het veld ruimen met het aantal toegestane misslagen. Na een air-three-pointdoelpoging van De Jong completeerde Patterson de score door nog vóór de zoemer uit een soortgelijke actie te scoren: 72-64.
     Belgrave wist dat de kampioen een inhaalslag zou proberen te maken. “We vreesden niets. Ze zaten daarnaast ook in foutproblemen en mijn spelers bleven geconcentreerd spelen.” Zijn ploeg ruikt het kampioenschap al. “We hadden vorig jaar tenminste één wedstrijd van Yellow Birds willen winnen. Nadat we De Schakel dit jaar aan een kant zetten, wisten we dat het tegen Birds niet makkelijk zou worden.” Opponent Sabajo beaamde dat zijn ploeg de draad veels te laat oppakte. “We gaven op cruciale momenten turnovers weg. We uitten onze misnoegen niet op de arbiters, maar er werd wel voor elk wisje wasje aan onze zijde gefloten.”
     Hij meent dat zijn verdediging ervoor zorgde dat de schutters van de tegenpartij een beetje in toom gehouden konen worden in de tweede helft. “Graanoogst maakte vanavond het verschil uit in deze game. “Yellow Birds geeft niet op. We hebben nog steeds alle believe.” De Yellow Birds-coach laat in het midden als Sumter morgen wel of niet van de partij is. Graanoogst leidde SCVU met 15 punten. Pengel had 12. Plak werd bij Yellow Birds topscorer met 23 punten. Renfurm noteerde 13.
     De Arend behield zijn plaats in de hoofdklasse door semikampioen SCVU uit de eerste klasse in de promotie-/degradatiewedstrijd met 74-56 te verslaan. Mitchell Zeefuik (De Arend) en Iman Griffith (SCVU) werden met 26 om 14 punten de topscorers bij hun respectieve clubs.
     Schema morgen: promotie-/degradatiewedstrijd: Ashanti - Panthers (17:30 u); derde plaats: De Schakel - Dorenas (19:00 u); game 4 finale: Yellow Birds - SCVU (21:00 u).-.

Dinsdag 13 juli 2010: In de mannen play-off finale heeft SCVU de seriestand gelijk getrokken (1-1). van Yellow Birds werd gewonnen met 85-84. Bij de rust stonden The Birds nog voor met 39-37. Topscorers zijn Roberto Graanoogst (SCVU) en Earl Jones beide met 21 punten. 
Assistent trainer van Yellow Birds, Terrence Oosterwolde zegt aan de krant dat SCVU verrassend goed uit de verf is gekomen, in tegenstelling tot de eerste wedstrijd zondag. “Ze hebben agressief gespeeld en ons verrast. Alle hun spelers waren op dreef. Komt nog bijkijken dat we op cruciale momenten twee basisspelers hebben verloren vanwege vijf fouten.” Oosterwolde doelt op Sergio de Jong en Earl Jones. Volgens hem liep alles als een trein bij de tegenstander. Yellow Birds scheen daar niet voldoende antwoord op te hebben. Vooral Gilbert Seymonson leek een ware plaaggeest voor de Gele Vogels. Hij scoorde op belangrijke momenten baskets, waaronder drie pointers.
Game drie in de serie van vijf wedstrijden wordt donderdag gepleegd.

De Arend vrouwen basketbalkampioen:

Dinsdag 13 juli 2010:De Arend is voor het vierde jaar op rij vrouwen basketbalkampioen van Suriname geworden. De ploeg behaalde een clean sweep op CLD door de tweede finale wedstrijd met 40-31 te winnen. De ruststand was 14-17. De kampioen kreeg direct haar medailles en kampioenstrofee. Ook de individuele prijzen waren voor De Arend: Mirelva Pinas werd uitgeroepen tot de most valuable player, teamgenote Cindy-Jane Vianen werd topscorer van de competitie met 121 punten.

 

Birds en Arend nemen 1-0 voorsprong

Zondag 11 juli 2010

De Arend en Yellow Birds hebben  in de Anthony Nesty Sporthal in de basketbal play-off beiden een 1-0 voorsprong genomen. De Arend, de ploeg uit Frimangron, begon de verdediging van zijn titel met een 59-46 overwinning op CLD. Bij de rust stond het nog 23-28 voor de ploeg uit Paramaribo-Noord.

Met haar overwinning is De Arend goed op weg voor het vierde jaar op rij vrouwenbasketbalkampioen van Suriname te worden. Cindy-Jane Vianen (De Arend) en Zefania Zeefuik (CLD) werden de topscorers bij hun respectieve clubs met 19 om 13 punten.

Bij de mannen is de eindstrijd een herhaling van vorig jaar. In de 1e finale wedstrijd verloor SCVU van  Yellow Birds met 75-67 na een ruststand van 36-30. Game 2 voor alle vier teams is dinsdagavond 13 juli 2010 in dezelfde sporthal game 2 van de finale gespeeld-.

Standenlijst kompetitie 2010 per 20 juni 2010

1. Yellow Birds 21-37*
2. SCVU  21-37*
3. De Schakel 21-36
4. Dorenas  21-34
5. CLD  21-33
6. Tibiti  21-28
7. De Arend  21-25**
8. Sabaku  21-22***
* Yellow Birds eindigt boven SCVU door een beter onderling resultaat (2-1)
** De Arend speelt een promotie-/degradatiewedstrijd tegen SCVU, semikampioen van de eerste klasse
*** Sabaku is gedegradeerd naar de eerste klasse.

 

 

Ongrijpbare Hoever bezorgt Ruckers eersteklassekampioenschap

door Terence Oosterwolde

18/06/2010

Paramaribo - Blijdschap, maar ook een zucht van verlichting en opluchting. Het lange wachten is voorbij. Ruckers mag zich eindelijk eersteklassebasketbalkampioen noemen met als gewild extraatje promotie naar de hoofdklasse. “En wij komen om te blijven”, zegt Henri Hoever in de feestvreugde, woensdagavond na het laatste fluitsignaal in Het Nest. Van SCVU werd met 64-62 gewonnen.

     De watervlugge Hoever leidde Ruckers haast in zijn eentje langs SCVU, wiens verdedigers hij tot wanhoop dreef. Ook toen de tegenpartij halverwege de derde quarter overstapte op een zoneverdediging bleef Hoever een kwelgeest. Hij bracht SCVU schade toe met twee cruciale three-pointers. De eerste bracht zijn team op 52-43 met 7:55, terwijl de tweede twee minute daarna volgde: 58-50. Het enige dat minder was aan zijn spel waren zijn vrije worpen. Hij miste negen van de veertien. Maar met zijn snelheid compenseerde hij meer dan genoeg voor de enige ‘vlek’ op een subliem optreden.


dWT foto’s / Stefano Tull
Blije spelers van Ruckers poseren met de kampioenstrofee, die ze ook de witte kampioenspet hebben op gedaan.-.

     Dat hij ongrijpbaar was, is te verklaren: “Ik wilde kampioen worden. Ik heb ervoor gewerkt en ik heb het gehad.” Hoever maakte 31 punten, waarvan tien in de laatste periode. Ondanks zijn sterk spel, schrijft hij de winst toe aan teameffort. “Wij hebben het samen gedaan als team. Wat fout is gegaan in de vorige wedstrijd hebben wij geprobeerd te herstellen. En wij hebben geprobeerd niet met elkaar te vechten op het veld.”


Henri Hoever, de watervlugge guard van Ruckers, scoort tussen drie spelers van SCVU, inclusief Ludwig Belgrave (l) en Milton Lansdorf (r), twee van zijn game-high 31 punten.-.

     Ook Rick Setrowidjojo was vol lof over de collectiviteit. Teamspirit en een betere cohesie binnen de groep waren volgens hem de sleutels tot het succes. “En natuurlijk de structuren binnen het bestuur hebben ertoe geleid dat wij het dit jaar hebben gehaald.” Maar evengoed was er een derde game gekomen. Was Greg Weidum iets beter met de klok omgegaan, dan was mogelijk het seizoen van SCVU niet in mineur geëindigd. Zijn rol veranderde binnen enkele seconden van held in schlemiel.

     Met 11,9 seconden bracht hij SCVU met zijn vierde three-pointer op 62-64. Na een turnover van Ruckers kwam de bal daarna bij Weidum, die de bal van haast middenveld doelde hoewel er nog voldoende tijd was. Met 4,7 seconden liet Cedric Boschman de deur voor SCVU op een kier toen hij twee vrije worpen miste. Opnieuw kwam de bal bij Weidum die echter te lang dribbelde, waardoor hij faalde voor het verstrijken van de tijd de bal te schieten.     
 
     Met het klinken van de zoemer kon Ruckers eindelijk opgelucht ademhalen. “Na twee seizoenen mislukking moesten wij het dit jaar wél halen”, verzucht Setrowidjojo, één van de stonfutu’s van Ruckers. Die zelfverzekerheid werd na het laatste fluitsignaal ook gedemonstreerd toen (à la NBA) de witte Ruckers-kampioenspetten onder de spelers werden verdeeld. Met het kampioenschap komt automatische promotie naar de hoofdklasse. Een stap die gewaagd zal worden. “Natuurlijk”, zegt Setrowidjojo. “Misschien hebben wij wel een beetje versterking nodig, maar dat moeten wij bekijken.” Hoever: “Wij gaan zeker naar de hoofdklasse en gaan daar om te blijven.”

     Coach Dwight King vond “teameenheid” de kracht van Ruckers. “En op den duur enthousiasme. Puur enthousiasme.” Hij zegt het kampioenschap verwacht te hebben. In feite had Ruckers volgens hem al eerder kampioen moeten zijn. “Maar ze hadden geen goede coach. Ze hebben toen mij gekozen. … Ik heb mijn best gedaan en het is gelukt.” King weet niet of hij volgend jaar de coach is, wanneer de ploeg in de hoofdklasse speelt. “Dat zien wij nog. Het moet nog bepaald worden.”
     Milton Lansdorf leidde SCVU met 15 punten, Weidum had er 14, inclusief vier driepunters. Als semikampioen moet SCVU een promotie-/degradatiewedstrijd spelen tegen hoofdklasser De Arend. Echter is de kans groot dat de ploeg dat niet doet. Een mogelijke optie is de Politie Basketbalvereniging die partij te laten draaien.

PBV legde beslag op de derde plaats door CLD met 66-54 te verslaan na een 31-24 ruststand. Welles Forster (drie three-pointers) maakte 19 punten voor PBV en Lloyd Wekker 16 voor CLD.
     Ruckers, SCVU en PBV kregen direct hun trofee. Door onvoorziene omstandigheden worden de topscorersprijs en MVP-award pas zondagavond uitgereikt in de Walter Amo Sporthal.-.


KOMPETIETIE 2009

Maandag 21 december 2009: Pre-season VBTO-SBB Herenhoofd klasse basketbal

 Yellow Birds verliest harde strijd van SCVU

door Cyrill Biervliet

23/12/2009

 
Paramaribo - Basketbalkampioen Yellow Birds heeft de finale van het pre-season verloren van SCVU. De titelhouder ging maandagavond met 70-84 ten onder in de Anthony Nesty Sporthal.Op initiatief van Yellow Birds werd één minuut stilte in acht genomen voor de overleden topbasketballer Hesdy van Wilgen. Indien in leven zou Van Wilgen afgelopen maandag zijn 68ste jaardag vieren.

Het is niet die finale geworden die verwacht was. Beide teams kwamen om een topduel te spelen, maar de leiding van de arbiters Romeo Mac Nack en Derryl Cotino was behoorlijk slecht. Een ander euvel was dat Yellow Birds met een verzwakt team aantrad. Aanvoerder Michael Renfurm, Roberto Graanoogst, Haile Sumter en Jason Oron ontbraken. Bij SCVU bleef Errol Landolf buiten de lijnen door een oude blessure.
 

dWT foto / Stefano Tull
Cherin Lachman van SCVU (r) doelt de bal over de uitgestrekte arm van Yellow Birds-center Dwight Plak. Zenko Schillevoort (l), Earl Jones (10) en Clearance Sedoc (13) wachten gespannen het resultaat van de doelpoging af.-.


SCVU-coach Ludwig Belgrave vond dat Yellow Birds met een must win-attitude aan de wedstrijd begon. “Maar met de spelers die Yellow Birds op het veld had, wilde ik niet verliezen. Wij moesten het jaar met een winstpartij afsluiten, vooral omdat Yellow Birds in de finale al driemaal van ons gewonnen had.” Het getoonde spel van zijn ploeg is volgens hem een voorloper op de nieuwe competitie, waarin er een geheel ander SCVU  te zien zal zijn.
 Voor de arbitrale leiding had hij geen goed woord over. “Het spelniveau was veel te hoog voor het duo. De spelers konden hun spel niet spelen, wat een grote mate van irritatie wekte. Yellow Birds heeft het meest eronder geleden. Ik heb mijn spelers nog onder controle kunnen houden. Door deze slechte leiding gingen de spelers er toe over om elkaar op het speelveld uit te schelden, wat tot nog meer concentratieverlies leidde.”
 
Yellow Birds-coach Raymond Sabajo kon zich vinden in de conclusie van Belgrave. “Erg jammer dat de leiding van de bond niet gekozen heeft voor een meer ervaren scheidsrechters. Men heeft geen rekening gehouden met de belangen van de verenigingen die aan de competitie zullen deelnemen.”
 
Maar Sabajo gaf toe dat Yellow Birds niet optimaal speelde. “Wij waren duidelijk verzwakt door het niet meespelen van de vier spelers. Wij moesten het met slechts zes hoofdklassers doen; de rest waren jeugdspelers. De wedstrijd van zaterdagavond tegen de Fransen heeft duidelijk ook zijn invloed gehad. De spelers waren vermoeid.”
 De vermoeidheid kwam volgens hem duidelijk naar voren in de vierde quarter, waarbij er niet meer verdedigd werd. “Maar dit neemt niet weg dat SCVU nu de betere ploeg is. De jongens zijn gegroeid in hun spel en de onderlinge verstandhouding is nu veel beter.

 

Wedstrijden
Yellow Birds moest het in deze strijd meer hebben van Sergio de Jong, Earl Jones, Dwight Plak en Romero Linger. Hoewel hij op halve kracht speelde, kwam Linger tot 25 punten, inclusief twee three-pointers. De lengte bij SCVU maakte duidelijk het verschil uit.
 
SCVU zette Yellow Birds na de eerste en tweede quarter op een achterstand van 15-18 en 33-35. In de derde periode stuwde Jason Fisher (vijf punten) samen met Oscar Patterson (zes) SCVU naar de zege. Deze fase werd afgesloten met 60-55.
 Een three-pointer van Clearance Sedoc bracht Yellow Birds in de eerste minuut  van de vierde quarter naar 58-60. Maar Ashley Muntslag antwoordde hierop direct met een driepunter wat de doorslag gaf.
 
Patterson en Ryan van Russel, die elk twee three-pointers scoorde, leidden SCVU met 19 om 15 punten. Bij Yellow Birds scoorde Jones 12 punten.
 Dorenas won de strijd om de derde plaats met 99-91 van De Schakel. In de eerste quarter nam Dorenas na vier steals snel een 8-0 voorsprong, die tot aan de vijfde minuut (14-13) behouden werd. Na een vrije worp van Pearl Kranthoven werd het 14-14, maar Dorenas sloot deze fase af met 25-23. Bij de rust stond De Schakel echter met 46-42 voor.

 In de derde quarter bleef De Schakel tot aan de vijfde minuut aan de leiding: 59-52. Met vier punten bracht Dwight Cabenda Dorenas naar 62-61 in de achtste minuut. Jermaine Benn zorgde met het benutten van een vrije worp voor 62-62, waarna Dorenas deze periode afsloot met 68-65.
 Deze ploeg nam na een 83-76 voorsprong in de vijfde minuut de strijd geheel over. Met de laatste van zijn vier three-pointers bracht Clearence Drielingen de eindscore op 99-91.
 Cabenda en Drielingen scoorden 23 om 20 punten voor Dorenas. Bij De Schakel eindigden Kranthoven (drie three-pointers) en Stefano Eudoxie met 22 om 17 punten.-.

SCVU mannen wisten in de finale van de pre-season te winnen van YB. Dus hun 1e goede daad is binnen........basketbalmannenkampioen van de pre-season 2009. SCVU wist van begin tot eind deze wedstrijd te domineren en won dan ook zeer verdiend met 84-70 van YB in de Anthony Nesty Sporthal. In de vorige wedstrijd wist Dorenas van de Schakel te winnen en legde zodoende beslag op de 3e plaats

 

 Maandag 14 december 2009: Pre-season VBTO-SBB Herenhoofd basketbal

SCVU mannen hoofdklasse wist in de pre-season, zoals ze dat deed in de halve finale van de afgelopen Play-offs ook in haar thuishaven van de Schakel te winnen en wel met 86-61. De ruststand was 46 -33 in het voordeel van SCVU. De topscorers aan de zijde van SCVU waren Sergio Panka en Jason Fisher met 15 punten en  Rayen van Russel met 12 punten. Aan de zijde van de Schakel waren dat Gideon Wielingen met 16 punten en Stephano Eudoxie en Milton Meinzak met elk 12 punten. De arbiters waren Romeo Mac nack en Derryl Cotino en de tafelofficials Peggy Meinzak en Truus Soesman. SCVU heeft zich hierdoor geplaatst in de finale en wel tegen YB die ook haar partij wist te winnen van Dorenas met 1 punt verschil. De Finale wordt gespeeld op maandag 21 december 2009 in de Anthony Nesty Sporthal zo ook de wedstrijd om de 3e en 4e plaats tussen Dorenas en de Schakel.

 

Dinsdag 8 december 2009: Pre-season VBTO-SBB Jongensjeugd basketbal

De jongensjeugd van SCVU heeft het geprobeerd tegen Yellow Birds maar konden geen vuist maken tegen de 2-voudige titelhouder. Ze verloren met 15-101. De ruststand  was 11-50. Topscorer bij SCVU waren Jason Jones met 7 pnt en Vincent Redmout. Bij Yellow Birds waren de topscorers  Cheraldo Beverdijk met 32 pnt en Joel Kaper 16 pnt. De scheidsrechters waren Dino Pique en Derryl Cotino. De tafelofficial was Delano Oehlers.  

 

Maandag 7 december 2009: Pre-season VBTO-SBB Herenhoofd basketbal

Onze hoofdmacht SCVU herenhoofdklasse heeft heel makkelijk kunnen winnen van Tibiti met 94-46 bij een ruststand van 50-26. De topscorers waren Jason Fisher met 33 pnt en Oscar Patterson met 16 pnt. Voor Tibiti scoorden het meest Herbert Watson en Bjorn Donk met 12 pnt.  Bij deze wedstrijd werd Herbert Watson gedikwalificeerd vanwege wangedrag. De scheidsrechter was Kelvin Menig en de tafelofficial was Delano Oehlers

 

In de andere mannenhoofdklassewedstrijd van de avond en wel in "het Nest" heeft Yellowbirds kunnen winnen van zijn jongere broer Sabaku met 96-79 met een rsustand van 51 -41. Topscorese YB waren  Earl Jones met 29 pnt en Romero Linger met 21 pnt en bij Sabaku waren het Donneghey Simson met 23 pnt en Remondt Stuger met 12 pnt.

Zowel SCVU en YB plaatsen zich voor de volgende ronde. De scheidsrechter was Derryl Cotino en de tafelofficial Lydia Tolud.

 

Dinsdag 8 december 2009 komt onze jonge onervaren jeugdploeg in acties tegen Yellow Birds en wel in de Palefisporthal op het SCVU-complex

 

Zondag 16 november 2009  Het is zover, de Algemene Leden Vergadering van de SBB is geweest en besloten is dat er een warming-up wedstrijden gespeeld zullen worden in de herenhoofd-, damesklasse, meisjesjeugd- en jongenjeugdklasse. De SBB zal i.s.m. de VBTO een programma afwerking waarbij de speellokaties de desbetreffende overdekte oefenlokaties van de deelnemende verenigingen zal zijn.

 

 

Play-offs 2009:

SCVU binne............onze herenhoofdklasse is wederom in de finale; Gefeliciteerd Trainer Ludwig Belgrave, assistenten Theo Clarcke en Clifton Basfielt en de spelers Captain Lesly Danradj, Brian Davids, Jason Fisher, Cherin Lachman, Errol Landolf, Ashley Muntslag, Sergio Panka, Dion Pengel, Oscar Patterson, Rayen van Russel, Zenko Schillevoort, Gilbert Seymonson. Proficiat boys jullie hebben geschiedenis geschreven om als no4 van de reguleire seizoen te winnen van de no 1 de reguliere kompetitie de Schakel, we zijn heel erg trots op jullie. En nu het kampioenschap 2009... go for it!!!!!!!

 

Donderdag 9 julii 2009: Onze hoofdklasse boys hebben na 10 jaren de finale bereikt. Ze wonnen in een sidderende game 3 gisterenavond van de semi kampioen de Schakel; De boys van SCVU hebben geschiedenis geschreven door in de have finale met een 2-1 gamestand te winnen van de Schakel. Ze wonnen van de no 1 van de reguliere kompetitie. Het was een komplete afstraffing voor het team van de schakel. De gamestanden waren:

             SCVU  -  de Schakel

Game 1     80    -      81

Game  2    83    -      53

Game  3    80   -       71

Seriestand SCVU de schakel is 2-1 voor SCVU

Weetjes:

Dat Dion "Diko" Pengel te topdefender is van SCVU en Vincent Bhola helemal heeft uitgeschakel in game 2 en 3.

Dat de veldmaarschalk en playmaker van SCVU Oscar Patterson een heel goede serie gespeeld heeft.

Dat Errol los van een diepe snijwond in zijn mond vroeg in game 2 (aantal hechtingen) toch is blijven trainen en spelen.

Dat Patrick Nirk de "godfather" is van deze boys en ze me raad en daad bijstaat. 

 

 

 

Gisteren wist Yb de serie stand gelijk te maken 1-1 in de best of 3 Game 2: CLD  66 - YB 82

Seriestand YB - CLD is 1-1

              

 

 

Zondag 24 mei 2009:Onze hoofdklasse boys hebben na 10 jaren wederom de play-ofss  bereikt. dat deden ze door de ploeg van Dorenas te winnen met 65-85.Voor SCVU werd het de derde zege op Dorenas, dat in de eerste ronde met 62-100 verloor en daarna met 57-85. Dorenas had na de eerste quarter een voordeelscore van 19-14 en stond bij de rust met 40-32 voor. In de zevende minuut van de derde periode bracht Ryan van Russel met zijn vierde three-pointer, SCVU op gelijke stand met de tegenstander (48-48). Deze fase werd met 57-51 afgesloten. Rayen van Russel werd de topscorer met (zes three-ponters) van SCVU met 27 punten, terwijl Oscar Patterson er 17 scoorde. Jermaine Bakboord en Miguel Wip scoorden 17 om 15 punten voor Dorenas.

Vrijdag 22 mei 2009:Onze aspiranten is in opmars en wist haar laatste 3 wedstrijde en wel tegen de Schakel, de Arend en CLD in winst om te zetten.De jongens onder leiding van coach-trainer Sergio Morsen hebben getoond over een grote mate van doorzettingvermogen te bezitten. Afgelopen vrijdag moest ook CLD het geloven dat onze jonge jongens in opmars zijn. Ze wisten van

 

 

Vrijdag 13 februari 2009: Onze aspiranten team speelde haar 1e wedstrijd tegen de schakel en verloor met 30 - 37. Heel jammer maar boys zet em op don't give up the fight.

Later op de avond won het dreamteam van de 2e klasse met 67 - 60 van CLD. De ruststand was 29 - 33 voor CLD. De topscorers bij deze game waren Steve Blaaspijp met 36 punten en Sergio Morsen en Stephan Wolfe elk met 8 punten.

 

Donderdag 12 februari 2009: SCVU herenhoofdklasse verloor in de 1e wedstrijd van de avond met 96 - 83 van De schakel  De ruststand van deze  partij was 42 -41voor SCVU. Bij deze wedstrijd werd de topscorers L.Danradj met 15 punten, Dion Pengel met 14 punten, terwijl Jason Fisher en Errol Landolf elk 13 punten hadden. SCVU deed het vrij slecht, deels te wijten aan de late komst van enkele spelers bij deze belangrijke wedstrijd.

Woensdag 11 februarii 2009: SCVU won in de de 1e klasse met een zo klein verschil van de Schakel. SCVU controleerde deze game van begin tot eind en won met 64-60 na een ruststand van

Donderdag 5 februarii 2009: SCVU won in de 2e wedstrijd van de avond met een century score van 100 - 62 van Dorenas . Dorenas hield tot de 3e quarter stand maar moest in de 4e quarter haar meerdere erkennen in SCVU. De ruststand van deze  partij was 37 -36 voor SCVU. Bij deze wedstrijd werd Jason "Flash" Fisher afgevoerd naar de EHBO van het AZ. Jason die maakt het redelijk goed en mocht met gekneusde vingers en pols huiswaart keren. Jason Flash wordt gauw beter..we need you!!! De topscorers van SCVU waren Dion Pengel (onze top-rebounder) met 15 punten en onze nieuwste aanwinst Gilbert Seymonson (baby) met 13 punten. Aan de zijde van Dorenas werden de topscores Clereance Drielingen met 23 punten en Rodney Wills met 10 punten.

In de 1e game van de avond won de Arend van Ashanty met 81 - 68. De ruststand was in het voordeel van de Arend 42 - 30. Topscorers van de Arend waren Mitchel Zeefuik met 44 punten en Zico gazon met 13 punten. Voor Ashanty waren dat Bjorn Donk met 24 puntene en Raoul Landveld met 11 punten.

Woensdag 4 februarii 2009:

SCVU won woensdagavond in de manneneersteklassebasketbalcompetitie van Yellow Birds. Wij zegevierden met 58-57 over de rivaal, die in de pre-season met één punt beter was geweest. YB is voor ons altijd een lastige tegenstander geweest en dat bewijst de eindstand van deze wedstrijd wederom. Coach Lesly Danradj daarom zeer verheugd na de wesdtrijd. De topscores waren:
- Kortram (drie three-pointers) en Wolff (vier three's)  die elk 14 punten scoorden voor SCVU;                      -  Grauwde bij Yellow Birds met 12 punten, terwijl Ferlaino Krak  er 11 punten had.

In de eerste ontmoeting won CLD vrij gemakkelijke van Panthers. Het werd 81-52 na een 52-24 ruststand. Marvin van Engel, oud-speler van Flora All Stars, scoorde 16 punten voor CLD. Abdel Koster eindigde met 10 punten bij Panthers.-.


Donderdag 28 januari 2009:

SCVU won van de Arend met 85 - 64 na tussenscores van 23-16 (eerste quarter), 49-26 (rust) en 66-41. Jason Fisher scoorde 15 punten bij SCVU en Seymonson (twee three-pointers) en  Errol Landolf elk 12. Zeefuik eindigde bij De Arend met 26 punten en Zico Gazon (twee three-pointers) met 11 punten.

 

Donderdag 21 januari 2009:

In de 2e wedstrijd van SCVU in deze kompetitie werd van CLD in de slotfase verloren na een 16 puntenvoorsprong begin van de 4e quarter. Het werd een 78-75 verlies, na een 35-44 voorsprong bij de rust.  Bij SCVU eindigden Ashley Muntslag (twee three-pointers) en Marvin Adams met 19 om 17 punten. Yves Goedschalk en Bosk scoorden 20 om 17 punten bij CLD. SCVU speelde met een rouwbandje in verband met het overlijden van een broer van coach Ludwig Belgrave. 

 

Zondag 18 januari 2009:

Onze topscorer van het dreamteam heren 2e klasse Ricardo Jones ligt nu voor verpleging in het AZ. we wensen Ricardo een spoedige herstel toe. Ricardo wordt snel beter!!

 

Donderdag 14 januari 2009:

De 1e wedstrijd van SCVU heren hoofdklasse werd met 152 - 35 gewonnen van Ashanti. SCVU versterkt met Marvin Adams, Sergio Panka, Gilbert Seymonson en Jason Fisher blikte Ashanti totaal in. Ashanti werd met 35-152 verslagen, na bij de rust een 24-73 achterstand te hebben.
 Na de eerste quarter was het 34-10 voor SCVU. De century werd in de negende minuut van de derde periode bereikt na een basket van Fisher. SCVU sloot deze fase af met een 110-30 score. Ashley Muntslag en Fis


SCVU Dameshoofdklasse back to back kampioen 2002
SCVU dames-hoofdklasse back to back kampioen 2002. Staand van links naar rechts: Steffany Bouterse (no 4), Winnifred Windzak (no 7), Monique Waterval (no 12), Caroline Adriaansz (no 9) en Ellen Mac Intosch (captain, no 13)
Zittend van links naar rechts: Sharon Bel (no 10), Pamela Cyrus (no 11), Melissa Djemesi (no 8), Elvira van Dorpel (sub-captain, no 6) en Gail Pocornie (no 5).


Dames hoofdklasse basketbalkampioen 2002

   
Sociaal Culturele Vereniging Uitvlugt (SCVU-Basketbal)
Sociaal Culturele Vereniging Uitvlugt (SCVU-Basketbal)
View Our Guestbook | Sign Our Guestbook
11 visitors have signed our guestbook.

 
 
 
  Web Sites Instruction Community
  Local Sites
Spotlight Sites
Build a Web Site
Tips and Drills
Sport Tip Email
Customer Support
News & Updates
Bulletin Boards
Camps & Clinics
Tournaments
Coaches' Corner


   
"Baseball is 90% mental, the other half is physical." - Yogi Berra
   
Copyright © 2018, eteamz.com, Inc
User Agreement