Little League Croatia North: Welcome

Thursday, March 9
WELCOME TO LITTLE LEAGUE CROATIA NORTH

                     Dobrodosli na stranice Little League Croatia North!

Pred nama je sezona 2017.  u 3 divizije baseballa:

  • Minor League Baseball - djecaci i djevojcice 7-11 godina
  • Little League Baseball (Major Division) - djecaci i djevojcice 9-12 godina
  • Intermediate (50/70) Baseball -djecaci i djevojcice 11-14 godina

Na ovim stranciama mozete saznati vise o rasporedima utakmica i treninga, rezultatima utakmica, poretku, statistici, novostima, zanimljivostima i svemu ostalom u svim do sada odigranima sezonama, a naravno i u aktualnoj sezoni 2017. u kojoj nas ocekuje preko 130 utakmica!!!

Pozivamo sve volontere da se jave i ukljuce u organizaciju.

Pozivamo djecake i djevojcice da se upisu i zaigraju baseball sa nama. Pronadjite i kontaktirajte najblizu ekipu. Saznajte vise na stranicama ekipa (teams). 

 image_name3
Selekcija LL cn na regionalnom turniru EurOpa-Afrika - KUTNO 2016.

Wednesday, July 13
LLCN selekcija Major divizije na putu za Kutno

Selekcija LLCN Major divizije (Little league) danas krece za Kutno, na regionalni turnir regije Europa-Afrika.

Po prvi puta ce jedna LL selekcija iz Hrvatske nastupiti na regionalnom turniru. 

Turnir se tradicionalno za ovu diviziju (do 12 godina) održava u reginalnom centru LL za Europu u Poljskoj, gradic Kutno. Naši little leagueri tako imaju veliku cast po prvi puta u povijesti predstavljati Hrvatsku. Želimo im sretan put i što bolju igru, pobjede i plasman.

A pobjednike turnira.......njih cekaju avionske karte u put u Ameriku na svjetsku završnici LL 2016!

Pratite nas ovdje i na FB stranici LLCN.

Sretno naši mali little leagueri!

 Monday, June 6
BREAKING NEWS !!! Potvrdjeno sudjelovanje selekcije LL Croatia North u KutnomUpravo je stigao i službeni poziv selekciji LL Croatia North na turnir Little league divizije (poznate i kao Major divizija)  u Kutnom 15.-23.7.2016.

Trenutno najpopularnija osoba u Hrvatskoj little league zajednici je gospoda Beata, direktorica regije Europa i Afrika, zbog upravo pristigle poruke iz centrale regije u Kutnom:

 

 "We can now confirm and invite Croatia to the Tournament in Kutno..."

 

"Sada možemo potvrditi sudjelovanje i poziv Hrvatskoj na turnir u Kutnom..."

 

Zvuci predobro, prestvarno - little leaguri idemo u Kutno!!!!!image_name3

Sunday, June 5
UZBUDLJIVA ZAVRŠNICA LITTLE LEAGUE (MAJOR DIVIZIJA) U KARLOVCU 4.6.2016.

LL karavana stigla je do kraja redovnog dijela, posljednji od 7 turnira odigran je u Karlovcu. Neizvjesnost za konacni poredak trajala je do posljednjeg inninga posljednje utakmice Vindije i Molesa, a uz to je svaka utakmica ponudila pregršt zanimljivosti odlicne poteze little leaguera.

U prvoj utakmici Blue Soxi i Piratesi odigrali su prve extra inninge ove sezone, puna 3 sata i 8 inniga napete borbe. Iako su Soxi krenuli snažno u utakmicu i vec u 1. innigu osvojili 5 bodova, Pirati su malo pomalo stizali prednost da bi na kraju 6. inniga izjednacili na 8:8. Još 2 ininga trajali su napeti dueli bacaca i udaraca, obje su ekipe bile na pragu pobjede za što im je doslovce trebao još jedan dobar pitch, no tek u 8. inningu Soxi osvajaju 3 boda za konacnu pobjedu 11:8

U drugoj utakmici dogodilo se i najvece iznenadenje ove sezone, Grizliji su došli do prve pobjede protiv domacih Molesa. Krtice kao da su cuvale snagu za sljedecu, za njih odlucujucu utakmicu, no sigurno su bili iznenadeni odlicnom igrom Grizlija koji su i tjedan dana prije imali veliku šansu pobijediti Krtice, to im tada Krtice nisu dozvolile jer su napravili najveci preokret ove sezone. Grizliji su u Karlovcu pokazali da su mogli i trebali imati više pobjeda u premijernoj sezoni LL-a. Na kraju pobjeda Grizlija protiv Krtica 12:7.

U trecoj utakmici Grizliji su pokleknuli pred Blue soxima i u 4. inninga izgubili 5:17.

I tada vrhunac redovnog dijela sezone, Vindija je kao pobjednik prvog dijela imala vec osigurano mjesto u finalu, no drugi finalist ovisio je o ishodu posljednje utakmice. Krticama je za osvajanje prvog mjesta u drugom dijelu sezone i plasman u finale trebala pobjeda protiv Vindije od 4 i više runova razlike, dok bi u slucaju poraza od Vindije ili pobjede od tes 1 ili 2 runa razlike, u finalu sa Vindijom završii Blue soxi. Krtice su nakon prvog ininnga (2:2) u drugom inningu ostvarile, pokazat ce se, nedostižnu prednost (9:2). U 3. inningu Vindija smanjuje (10:5) i tad su imali veliku šansu za potpun preokret u cemu su ih sprijecile Krtice jednom od najljepših i sigurno najvažnijih obrambenih akcija ove sezone, double playom na pune baze. Niko Vucetic udario je groundera na 1. bazu, ali Noa Pušic izbacuje Niku na 1. bazi, baca na kucnu i catcher taga trkaca sa trece baze. Na krilima dobre obrane Krtice u 5. innigu povecavaju prednost na apsolutno dovoljnih i konacnih 16:7. Krtice odlaze u finale!

Cestitamo svim ekipama na odlicnoj odigranom redovnom dijelu sezone, a posebno finalistima. Pred svima je završni dan u Zagrebu kada nas ocekuju utakmice za 3. i 1. mjesto. Finale se igra na 2 pobjede, (serija bolji od 3 utakmice) s tim da Vindija kao najbolja u redovnom dijelu prenosi jednu pobjedu.

Raspored utakmica završni turnir - Zagreb - 11. lipnja 2016.:

15:00 (teren br. 2.) utakmica za 3. mjesto – Pirates vs. Blue Sox

15:00 (teren br. 1.) 1. utakmica finala – Moles vs. Vindija

17:30 (teren br. 1.) 2. utakmica finala – Moles vs. Vindija (ako ce trebati)

Domacu ekipu odrediti cemo bacanjem novcica.

VIDIMO SE NA FINALNOM TURNIRU U ZAGREBU!Tuesday, May 24
Little league Day u Karlovcu - 21.05.2016.Little League karavana došla je i do Karlovca. Nakon prošlotjedne kiše i odgode svih utakmica sunce je zasjalo na stadionu 4 rijeke te je odigrano 4 utakmice u Major league division i 2 utakmice Minor League division. Utakmice zanimljive i napete, a mali baseball-aši sve bolji i bolji. Hrabra djeca koja su nakon 12 sati na terenu bila vesela i nasmijana zaslužuju svaku pohvalu.

Odlicna organizacija, dva terena, fun zone, utakmica velikih krtica (roditelji) protiv malih krtica (djece), roštilj, gulaš, kolaci i tri rodendana dala su poseban i topli obiteljski ugodaj ovom cjelodnevnom dogadaju.

Za ovakvu organizaciju je bilo potrebno puno ljudi, truda i vremena, te svakako treba istaknuti baseball mame, tate, bake i djedove koji su pravo volonterski odradili sve zamisli organizatora. Hvala sucima i zapisnicarima, komentatorima i svim ostalima na dobro obavljenom poslu. Svima vam još jednom puno puno hvala. Bez vas ovo ne bi moglo funkcionirati.

Veliko hvala David Moss i HisPrints Ministries na rukavicama i lopticama s kojima su djeca nastupala i na ovom turniru. Sve ovo nam daje snagu i hrabrost da nastavimo dalje ovim divnim putom.

Vidimo se 28.5. u Zagrebu

 

Little league show made a stop in Karlovac.

After last week's rain out of all the games, sun come to 4 River Stadium and 4 Major League division and 2 Minor League division games were played. Games were close and interesting and young baseball players are better and better each time they step on the field. The brave kids who were after 12 hours on the field happy and with big smile, deserve big thumbs up.

Great organization, two fields, fun zone, game between big moles (parents) and little Moles (kids), barbeque, gulaš, cakes and three birthday celebration gave the worm and family feeling to this whole day event.

It takes a lot of people, effort and time to organize event like this, so thumbs up for baseball moms and dads, grandmas and grandpas who made, in true volunteer manner, every ide of organizer into reality. Thank you umpires, scorekeepers, commentators and rest on the job well done. One more time thank you very, very much. Without you all this would not be possible.

Great thanks do David Moss and HisPrint Ministries for the gloves and the balls that were used on this tournament. All this gives us strenght and courage to continue on this wonderfull path.

See you on 28th of May in Zagrebimage_name3

Friday, May 13

image_name3

Monday, May 2
Sisak (The Nest) - Major & Minor Division 30.4.2016.The Nest u Sisku bilo je vrlo živo mjesto ovu subotu. Odigrano je ukupno 6 utakmica, 4 u Major division i 2 u Minor division Karlovac/Sisak. Sisak Storks i Karlovac Moles su odigrali svoje prve little league Minor division utakmice. Druga utakmica je bila pravi triler, gdje su se ekipe smjenjivale u vodstvu tijekom 6 odigranih inninga. Organizacija još jednom na visokom nivou. Hvala svima koji svojim volontiranjem doprinose da ova lijepa prica ide dalje. Hvala HiSPrint Ministries na opremi koja je korištena za odigravanje svih utakmica.

ljedeci tjedan Major division je u Varaždinu gdje se igraju 4 utakmice i odlucuje o mjestu na tablici nakon prvog dijela sezone.

This Saturday The Nest in Sisak was very alive place. Total of 6 little league games were played, 4 in Major Division and 2 in Minor Division. Sisak Storks and Karlovac Moles played their first little league Minor division games. The second game was a real thriller, where teams exchanged the leads during 6 innings played. Organization of the tournament was one more time on high level. Special thanks to everybody who volunteers their time and effort for this beautiful story to continue. Special thanks to HiSPrint Ministries for equipment that was used for playing all the games.

Next week Major Division is off to Varaždin where 4 games will be played and standings after first half of the season determined.image_name3

Wednesday, April 20
LL Croatia North - Opening Day na TV!Opening Day Little League (Major Division) Croatia North stigao je na male ekrane!

 

155. emisiju Školska liga - Little League Baseball možete pogledati na:

SPORTSKA TV - srijeda 18:00, cetvrtak 11:25, subota 09:10, nedjelja 11:45, ponedjeljak 09:05

Z1 TV - subota 12:30, ponedjeljak 11:10

KANAL RI (RIJECKA TV)- subota 08:45 i ponedjeljak 10:00

SRCE TV (CAKOVECKA TV) subota 12:30

 

Emisiju možete pogledati i na YouTube - kliknite naslov gore ili slijedite link:

https://www.youtube.com/watch?v=aFItyHOJvp0 

Emisija traje 28 minuta.... Tuesday, March 22image_name3

Tuesday, March 22
Registracija igraca za sezonu 2016.Pozivamo sve igrace Little League Baseball (Major division) da dostave izvadak iz maticne knjge rodenih i sliku djeteta najkasnije do 5. travnja 2016. manageru/treneru ekipe Vašeg djeteta.

Prve službene utakmice na rasporedu su 16. travnja 2016. Za više informacija pogledajte kalendar.

Samo igraci koji su dostavili sve potrebne dokumente mogu nastupati za svoje ekipe.

Ova obavijest ne odnosi se na igrace Minor League Baseball i Intermediate Little League. Ukoliko niste sigurni u kojoj ligi se natjece Vaše dijete pogledajte popis igraca (roster) na stranicama ekipe ili kontaktirajte managera/trenera ekipe.

 Sunday, April 10
09.04.2016. - Pokazni turnir za kategoriju Major League / Show tournament for division Major League

Little League Croatia North organizirala je pokazni turnir za kategoriju Major League. Na stadionu 4 Rijeke u Karlovcu, održana je prezentacija pravila za trenere, zapisnicare i roditelje, a djeca su prvi puta u RH zaigrala baseball po Little League pravilima. I pored dosadne kiše, djeca u bila uporna, tako da smo odigrali dvije Major League utakmice (izmiješane ekipe), Bee ball tekme, a sva djeca (i poneki roditelji) su iskusila cari udaranja na mašinu u Indoor centru Dragutin Gales. Izvan terena, djeca su uživala u finim kolacima koje su pripremile Baseball mame. Loptice s kojima se igralo i 50 rukavica s kojima su djeca nastupala na turniru dobro su djelo našeg prijatelja David Moss-a i HiS PRINT Ministries-a. Hvala organizatorima i svima ostalima koji su pripomogli i dali svoje vrijeme za održavanje ovog predivnog dogadaja. I za kraj BRAVO za svu djecu koja su nastupila, bili ste veseli, pristojni i hrabri, jednom rijecju odlicni. Vidimo se sljedecu subotu u Zagrebu (16.4.) na prvom liga turniru LLCN Major division.
 
Little League Croatia North organized the Show tournament for division Major League. On 4 River Stadium in Karlovac presentation of Little League rules was made for coaches, scorekeepers na parents and kids have had opportunity for the first ime in Croatia to play under Little League Rules. Despite dull and boring rain kids were persistent so we had a chance to play two Major Division games and a BeeBall game and all the kids (and some parents) got to know the joy of hitting the baseball on pitching machine in indoor center Dragutin Gales. Outside the filed, kids enjoyed delicious cakes made by Baseball Moms. The baseballs that were used to play games as well as 50 gloves that kids used on the field are good deed of our friend David Moss and HiS PRINT Ministries. Thumbs up for organizer and everybody else who helped and gave their time for this great event. And at the BRAVO for all the kids who were there; you were joyful, respectful and brave, in one word you were awesome. See you next Saturday in Zagreb (16.4) on first league tournament LLCN Major division.


image_name3

Monday, April 18
Little League Croatia North Opening dayLittle League je poceo!

Prve službene utakmice odigrane su 16.4. na Baseball stadionu Središce u Zagrebu. Još jedna odlicna organizacija. Od službenog otvorenja natjecanja, odlicnih utakmica i napetih završnica do zabave koje nije falilo na terenu i oko njega.

Hvala svima koji su povukli i pomogli u ovom dogadaju. Hvala roditeljima koji su se još jednom iskazali i došli podržati svoju djecu. Bio je to pravi praznik za djecu i obitelj.

Djeca su još jednom bila savršena od klizanja i diving playova na terenu do zabave i smijeha u Fun cornerima (mašina za bacanje loptice, BeeBall tekmi, pitcher mreža).

Jedan detalj koji me cini posebno sretnim. Zajednicko pospremanje terena u kojem ucestvuju sve ekipe je dobar primjer djeci a i nama odraslima ljudskog ponašanja. Nešto što je našem društvu hitno potrebno.

Little League karavana se sljedeci tjedan seli u Varaždin gdje nas ocekuju utakmice 3. i 4. kola

Little League has started! 

First official games were played on April 16 on Baseball Stadion "Središce" in Zagreb. Another great organization of League Tournament. From official opening of the Little League, great and close games to the fun which was not lacking on the field and of the field.

Thanks to everybody who stepped up and helped in this event. Thanks to parents who stepped up,again and come to support their kids. It was a true holiday for kids and families.

Kids were perfect again from sliding to base and diving plays on the field to fun and laughter in Fun corners on the field (pitching machine BeeBall games, pitching zone).

One detail that makes me really happy. Group care of the field in which all the teams participate is great example to kids and parents, of true human behaviour . Something our society is in urgent need.

Little League "show" is of to Varaždin next week where third and forth rounds of League play will be played. DK #8image_name3