HC Tankki / Stadiliiga: Welcome


Saturday, October 19
Lahnat - HC Tankki 6 - 2 (2 - 1, 2 - 0, 2 - 1)

HARRI HALME - ANA OKSANEN - MIKKO PARKKINEN

J-P SAARELAINEN - VILLE HANHILAHTI - RIKU TUOMAINEN

JARKKA REUNANEN - AARNI REUNANEN - JARI NOUSIAINEN

 

JUNNU MÄKI - AKI GYNTER

JUKKA PESONEN - JONI JÄKÄLÄ

 

SAMPPA REUNANEN 

 

Lahnat tirvoi Tankista Myyrmäen tiistai-illassa kismittävän kiistattoman voiton ottelussa, jossa olisi ollut eväitä toisenlaiseenkin lopputulokseen.

Lahnat tuli otteluun kahdella kentällisellä, jotka oli rakennettu klassiseen tyyliin. Nuorempien pelimiesten ketju hääri temmolla ja yksilötaidolla, ja alusta alkaen oli selvää, että tiettyihin lahnoihin oli yksinkertaisesti ylivoimaisen vaikeaa päästä kiinni. Vanhempien pelimiesten ketju puolestaan liikutti kiekkoa vuosikymmenten kokemuksella, ja ajoittain vaikutti siltä, että kiekon kylmäverinen ja laserintarkka siirtely vaikeutti tankkilaisten iholle pääsyä entisestään. Tankki pysyi silti hyvin pelissä mukana, ja vaikka Lahnat pääsikin kuin varkain parin maalin johtoon, nosti ANA maalillaan Tankin voittotaisteluun ensimmäisen erän lopulla.

Tilanteesta 1-2 piti olla hyvä lähteä nostamaan painetta toiseen erään, mutta toisin kävi. Lahnat värkkäsi voittomaaliksi jääneen häkin heti ensimmäiseen vaihtoon. Vaikka tilanteet vyöryivät erässä vauhdilla päädystä päätyyn, ei Tankki pystynyt hyödyntämään paikkojaan – vetoja patjoihin, hanskaan, tolppiin ja päätyplekseihin riitti useampaankiin youtube-videoon. Toki Lahnat painoi tankkimaalille yhtä lailla, eikä erän lopulla tullutta 1-4 maalia voinut pitää kohtuuttomana vääryytenä, siinä määrin rutinoitunutta ja taitavaa vantaalaisten peli oli.

Tankki ei saanut viimeisessä erässä pelin luonnetta muutettua, ja loppunumerot 2-6 kuvaavat peliä varsin hyvin, Lahnat pelasi rutinoitunutta viisikkopeliä, avasi peliä hyvin ja löysi hyökkäysalueella vapaita äijiä viivasta ja parhaasta maalintekosektorista. Tankki pystyi myös kontrolloimaan peliä omina hyvinä jaksoinaan, mutta joukkuepelistä puuttui rakenne, tilanteisiin mentiin miten mihinkin. Taas kerran yksittäiset vastustajat koituivat turmioksi, nimiä mainitsematta lahnapaidat nro 12 ja nro 9 tekivät yhteensä 5 maalia.Saturday, October 19
Rotta Pöydälle -blogi by The Flame : Shakkia, komisario PalmuTrevor Gilliesin rakenteellinen ongelma Jarkko Ruudun leukaperiin on taas siinä määrin iso ...

Saturday, October 12

HC Tankki - Pilots 3 - 7 (1 -2, 0 - 2, 1 - 3)1. (91) HARRI HALME – (88) VILLE HANHILAHTI – (27) MIKKO PARKKINEN

2. (98) RIKU TUOMAINEN – (9) HEIKKI KOKKINEN – (86) JARKKO ”SEINÄJOKI” PANU

3. (61) JARKKA REUNANEN – (68) AARNI REUNANEN – (93) JARI ”LEUKA” NOUSIAINEN

1. (12) JUKKA PESONEN – (26) JONI "JJ" JÄKÄLÄ

2. (94) MIIKA UOTILA - (5) REIMA LEVY

(25) ANTTI PERTTILÄ

HC Tankki avasi stadikauden siistillä ottelulla viime kauden välieräjoukkuetta Pilotsia vastaan. Odutuksissa oli taitosummaltaan merkittävä vastustaja, joten voittoa lähdettiin hakemaan hyvän puolustuspelin ja tehokkaiden vastahyökkäysten kautta.

Ottelun alusta alkaen painopiste jämähtikin tankkipäätyyn, kun Pilots siirsi kiekkoa sekä yksilötaidoilla että rutinoituneen oivallisella syöttöpelillä, ja rakensi tilanteita hyville tekopaikoille. Tankki puolusti kylmäverisesti ilman, että erityistä hätää olisi päässyt syntymään. Tankkipuolustajat olivat liikkeellä kevyellä jalalla ja painavilla hartioilla ja hyvistäkin paikoista pilots-laukaukset lähtivät juuri ratkaisevan verran häirittyinä. ANTTI tankkimaalilla seisoi päällään ja torjui vedot varmasti sekä ylhäältä että alhaalta. Tankkipakit kaivoivat irtokiekot ja kovassakin paineessa saivat vastustajat karistettua kyynervarresta ja avattua peliä malliikkaasti.

Noin kymmenen minuutin kohdalla alkoi tapahtua, kun puoleentoista minuuttiin syntyi kolme maalia. Tankin stadiliigan maalitilin avasi MIIKA, joka yksilökuljetuksen jälkeen rannasi 1-2 kavennuksen viiksien välistä napakasti tolpan viereen. Ottelun kulminaatiopiste oli toisen erän puolessa välissä, kun Tankki haki kavennusta 1-3 -tilanteessa. Laidalta vahvasti läpi painanut sai MIKKO viimeistä pakkia harhauttaessaan epätoivoista takahanskaa leukaperiin ilman että tuomarit havaitsivat selvää jäähyn paikkaa. Seuraavassa vaihdossa puolestaan Tankille puhallettiin hieman köykäinen jäähy ja Pilots veivasi ylivoimalla neljännen maalin. Tankki istui 5 kakkosta Pilotsin puhtoista tiliä vastaan, ja kun Tankilta vielä hylättiin kaksi maalia, ei vääntö riittänyt voittotaisteluun asti, Pilots kuittasi lopulta pisteet selkeästi 3-7.

Mutta mitä pelin sisällä tapahtui? Toimitsijana toiminut Grankku piti ansiokkaasti laukaisukarttaa (kunnes omien sanojensa mukaan lopetti sen toisen erän puoliväliin, kun Pilotsin vetopuolelle ei kuulemma enää mahtunut merkintöjä). Tämä huima käsikirjoitus löytyy täältä:

 Grankun Hieroglyfit (tm)

Olkoonkin että merkinnät pikasilmäyksellä näyttävät selvitykseltä siitä, mistä Tikua ja Takua kirvelee Thaimaan reissun jälkeen, nämä Grankun Hieroglyfit(tm) sisältävät kiinnostavaa tietoa pelin ytimestä. Annetaan siis glyfit egypt .... hokkilogin analysoitavaksi:

Ensin summa summarum -tyyppistä yhteenvetoa. MIIKA, VILLE ja AARNI saivat liiveihinsä maalin mieheen, mikä on syytä mainita. Kolmonen onnistui omassa hypyssään tekemään kelpo telemarkit, sen plusmiinus-summa jäi voiton puolelle arvoon +1, mikä sekin ylsi budjetoituun tavoitteeseen. Grankun Glyyfien perusteella ANTTI vastaanotti 56 laukausta torjuntaprosentilla 87.5%, mikä on aika karmiva määrä. Kun ANTTI vielä pelasi huippupelin, osoittaa prosentti sitä, että Pilots kaikesta huolimatta pääsi liikaa laatupaikoille, mikä toki käy ilmi glyyfeistäkin. Tankin ruuti oli kuivaa, 12 vetoa tuotti 3 maalia .. tulevissa peleissä siis sumeilemattomammin lisää vetoja ja hakkureita ripareille.

Mutta mitä muuta saadaan irti mystisistä merkinnöistä? Jokaista ketjua vastaan tehtiin melko tasaisesti laukauksia siihen pisteeseen asti, kun Grankku heitti pelin puolessa välissä sulkakynän nurkkaan: ykkösketju vastaanotti 11, kolmenen 9 ja kakkonen 8 vetoa. Vastaavasti hyökkäyspäässä ykkösnyrkki veti odotetusti eniten, 6 kertaa. Kakkoselle ja kolmoselle kirjattiin molemmille yksi veto, ja pakit pommittivat yhteensä neljästi.

Kun lopuksi silmäilee pöytäkirjaa, huomaa vielä yhden seikan. Naapurin numero 10 – jonka pelitaso merkattiin jo ensimmäisessä vaihdossa – teki lopulta tehot 3+1 ja viime kädessä käänsi voiton vierailijoille.

Tankki pelasi ok-pelin, eikä hävinnyt peliä millään osa-alueella ... mutta se osa-alue, jolla peli olisi saatu voitettua jäi myös puuttumaan. Monday, September 30
HC Tankki - LT Kings V-div 5-9 (4-1, 1-2, 0-6)Tankki aloitti stadikauteen valmistautumisensa treenipelillä LT Kingsejä vastaan. Ottelu alkoi niin kuin pitikin, Tankki pelasi turhia nipottamatta ja kaulus sopivasti löysällä ja hankkiutui toisen erän alkuun mennessä jo 5-2 johtoon.

Sitten Hernesaaren kaukalo alkoi kallistua merkillisesti ja Tankki hyökkäsi minuutti minuutilta jyrkempään ylämäkeen. Kings lisäsi liikettä ja tuli tylymmällä asenteella iholle, eikä Tankki oikein syttynyt siihen vastaamaan. Kings tekikin pelin 7 viimeistä maalia ja voitti lopulta 5-9.

Tankista Aarni 2+1 ja Heikki 2+0 tekivät osansa maalintekotalkoissa, mutta yleisesti peli oli sekavaa, eikä hyökkäyssuuntaan saatu aikaiseksi sellaisia pelejä, joissa olisi saatu hyödynnettyä parhaita Tankki-aseita. Hyvä esimerkki on se, että tarkoituksellisen ylivarmaa ja roolitonta kamferttitippakiekkoa pelannut Jarkka oli harvoja, joiden plusmiinus-summa ei jäänyt miinukselle, ja hurjasti joka suuntaan roihunnut Rekka väläytti pelin aikana vain kerran valtavaa lämäriään.

Lopultakin puhtaimmat paperit Tankista sai mokkena ylitöhin joutunut Masa, jopa napsi koppeja ja potki kiekkoja kulmiin useammankin matsin edestä. Pelin jälkeen kopissa oli hämmentynyt fiilis ... mitä hittoa tuolla kaukalossa oikein tapahtui - tai ei tapahtunut ... mutta hyvä että tällainen peli tuli lauantaihöntsässä eikä sitten kun sarjaoisteitä jaetaan.

Tarkemmat tilastot Stats/treenipelit-sivulla. Monday, September 23
HC Tankin stadiliigakausi alkaaTankki on palannut juurilleen ... pittoreski saagamme alkoi 10 vuotta sitten Hernarin vihanneskylmiöstä eräänä lauantaiaamuna kello 7:00. Palaamme saman hallin uusittuun kotikaukaloon, kun kaudella 2013-14 sarvikuonopaitoja vetää päälleen uusittu stadiliigajoukkueemme.

Tämä saitti on Tankin stadijoukkueen tulospalvelusivusto. Otteluraportit, tilastot, kuvat ... ne tulet löytämään täältä.