Zuidwest Hurricanes: Welcome

Team foto 2012

Hurricanes 2012: staand vlnr: Jan Naterop, Nick van Schooten, Raf Cocu, Chiki Gumbs, Mic van de Ven, Thomas Roijers, Edlan Oh, geknield vlnr: Onne van Gool, Ruben de Koninck, Denzel Bryson, Kars Sieben, Max Kops, Hennie Doelmalik, liggend: Diego van Loenen


TRY OUT NK LITTLE LEAGUE SELECTIE 2013

Maandag 8 april a.s. om 17.30 uur  zullen de Hurricanes hun jaarlijkse try-out houden op het sportcomplex van Twins in Oosterhout.

Je kunt je opgeven voor deelname via:  zuidwesthurricanes@gmail.com of bij jessicajansen@home.nl

Ben je geboren tussen 1 mei 2000 en 30 april 2002, twijfel dan niet om te komen. Deelname is gratis en zeer leerzaam. Ben je geboren na 1 mei 2002 maar ben  je een fanatieke speler, dan ben je ook welkom op de try-out en wordt je mogelijk geselecteerd voor de prospect groep, die gedurende het seizoen extra trainingen van ervaren coaches kan volgen zodat je in 2014 of 2015  deel kan nemen aan het NK Little League.

Bij de try-out moet je je clubtenue dragen en bij de inschrijving zouden we graag je naam, adres, e-mail, telefoonnummer, club, posities en geboortedatum willen ontvangen. We hopen je op 8 april te zien in Oosterhout.

Indien je op 8 april verhinderd bent is het ook mogelijk om deel te nemen aan de try-out voor Oost-Brabant op 12 April bij de Cardinals in Oss. Na selectie wordt je dan gewoon toegevoegd aan de groep in Oosterhout.


 Amerikaanse College Baseball Organisatie "Virginia Marlins" naar Oosterhout

Op zondag 3 februari organiseren de Zuidwest Hurricanes een clinic voor honkballers t/m 12 jaar en van 13 t/m 19 jaar in de Hamo tennishal in Oosterhout. De clinics zullen worden gegeven door instructeurs van de Virgninia Marlins, een Collegiate Baseball organisatie uit de Verenigde Staten. De oprichter van deze organisatie is Frank Fulton, voormalig international scout van de Pittsburgh Pirates en Director of Business Development Perfect Game, het grootste honkbal scouting bureau ter wereld.

Naast training en instructie zullen spelers tevens informatie krijgen en contacten kunnen leggen om in de toekomst mogelijk College Baseball in de Verenigde Staten te kunnen gaan spelen. Kortom voor elke fanatieke honkballer een waardevol evenement.

De kosten voor deelname zijn 30 EURO per deelnemer.

De jongste groep wordt verwacht om 8.30 en is klaar om 12.30, de oudste groep start om 13.00 en is klaar om 17.00 uur.

Programma

Agility/speed/ base-running warm-ups,  Base stealing secrets, Base running secrets

Throwing mechanics for position play, Throwing mechanics for pitchers, Throwing drills

Fielding Mechanics for infield, Fielding Mechanics for outfield

Catcher Mechanics

Hitting Fundamentals, Hitting Drills

Simple Power and flexibility routine

Agility/speed/base-running warm-ups, Base running review

Throwing review, Pitcher grips

Fielding review, Fielding drills

Double plays and relays, Outfielder drills

Quick hand flip program

Hitting review, Hitting stations, Bunting fundamentals

Question and answer period

Power and flexibility routine

Deze clinic/showcase wordt in Nederland verder alleen in Haarlem gehouden en is daar alleen toegankelijk voor spelers van Jong Oranje (AAA).

Je kunt je aanmelden via e-mail : zuidwesthurricanes@gmail.com


Hurricanes 4e op NK Little League in Rosmalen

De Hurricanes hebben op 23 juni j.l. een geweldige prestatie geleverd door 4e te worden op het NK. Deze 4e plaats is zeer geflatteerd omdat geen van de 4 westrijden verloren ging. Van den Haag en Oost-Nederland werd gewonnen en tegen Midden-Nederland en Kennemerland werd gelijk gespeeld. Doordat Kennemerland in hun wedstrijd tegen de Hurricanes 1 honkslagje meer hadden, miste we op basis van onderling resultaat de finale poule waardoor de 4e plaats het maximaal haalbare werd. Kennemerland werd 's middags landskampioen nadat zij Amsterdam meer ruime cijfers hadden verslagen en vervolgend 0-0 speelde tegen Rotterdam waarbij zij wederom op basis van 1 honkslag meer, aan het langste eind trokken.

Als vorig jaar in Huizen dezelfde regels m.b.t. onderling resultaat waren toegepast, zouden we in 2011 de finale poule hebben bereikt omdat uiteindelijke finalist Midden Nederland in de poule fase met 4-0 werd verslagen. 

Op het EK in Polen en mogelijk ook in Williamsport staat dit jaar een team dat niet van onze Hurricanes heeft weten te winnen.  Allemaal informatie waar we niets aan hebben, maar wel het overtuigende het bewijs dat de aansluiting met de topregio's in Nederland een vaststaand feit is geworden.

Onder leiding van Chiki Gumns en Jan Naterop werd er gemotiveerd gespeeld en was voor een na de wedstrijden het toonbeeld van discipline en uitstraling. Kortom niets dan lof voor de spelers en de teamleiding. 

Volgend jaar de finale poule, 3x is scheepsrecht. De teams uit het westen zullen de komende jaren niet meer met een gerust hart het veld op wandelen als ze tegen een Brabants team moeten aantreden. Er zijn nu genoeg schoten voor de boeg afgevuurd, volgend jaar raken we ze allemaal midscheeps!

Kijk voor een foto impressie van het NK hier.


Selectie NK Little League 2012 Rosmalen bekend

Helaas is de laatste selectietraining in Waalre veregend en hebben de spelers geen kans meer gehad om nog een keer te laten zien wat ze in huis hebben voordat de definitieve selectie gekozen zou worden. Daar er nog slechts 2 trainingsavonden zijn voor het NK, is het niet mogelijk om de uiteindelijke keuze langer uit te stellen. Er zijn 2 spelers aangewezen als reserve omdat de mogelijkheid bestaat dat Bixie Baseball bij blessures in het NK weekend een beroep moet doen op de 2 Bixie spelers die deel uitmaken van de NK selectie. 

Er is door alle spelers hard gewerkt en goed getraind, door overbezetting op bepaalde posities en onderbezetting op andere was het niet eenvoudig om tot een uiteindelijke keuze te komen.  Wij wensen de spelers en de coaching staf veel succezs tijdens het NK.

Klik hier voor een overzicht van de geselecteerde spelers.


Try Outs 2012 in Waalre en Oosterhout druk bezocht

De Try Outs voor het Future Stars en Prospect programma hebbe ruim 60 spelers naar de velden van DVS en Twins getrokken. Binnen enkele dagen zullen de geselecteerde spelers worden geïnformeerd en op de website worden vermeld.

De Zuidwest Hurricanes is een selectie van honkballers van 11 en 12 jaar uit Zuidwest Nederland dat jaarlijks deelneemt aan het Nederlands Kampioenschap Little League.

Daarnaast is er een Prospect groep met jongens van 9 en 10 jaar, die onder de begeleiding van een groep ervaren trainers hun techniek en spelinzicht d.m.v. extra trainingen en oefenwedstrijden kunnen vergroten.

Vanaf seizoen 2012 zijn de regio's 3 en 4 samengevoegd voor het Future Stars  & Little League programma wat betekent dat alle spelers uit Zeeland, Noord-Brabant en Limburg  oftewel het Zuiden, binnen deze samengevoegde regio vallen.

De verenigingen in het Zuiden vallen m.b.t. de talentontwikkeling vanuit de KNBSB in het gebied waarvoor Bixie Baseball Academy in Eindhoven de verantwoording heeft. Omdat er in Oosterhout veel jeugdteams zijn en er meerdere spelers met internationale en hoofdklasse ervaring beschikbaar zijn als instructeur, is in overleg met Bixie en de KNBSB overeengekomen dat Oosterhout de thuisbasis wordt voor het Future Stars & Little League programma van het Zuiden. Een deel van de trainingen en oefenwedstrijden zal uiteraard ook op velden van andere verenigingen worden georganiseerd. 

Little League Baseball is met afstand de grootste jeugdsport organisatie ter wereld. Met zo'n 2,5 miljoen deelnemers verdeeld over een kleine 200 duizend teams uit 90 landen.

De winnaar van het Nederlands Kampioenschap plaatst zich direct voor het Europes Kampioenschap in Kutno, Polen. De winnaar van het Europees Kampioenschap mag uiteindelijk Europa vertegenwoordigen op de Little League Word Series in Williamsport USA.

De wedstrijden van de World Series worden LIVE uitgezonden op ABC en ESPN (ook in Nederland te ontvangen) en worden in stadions gespeeld waar meer dan 10.000 toeschouwers op de tribunes zitten.

Little League Baseball is DE kans om op jonge leeftijd op een sportieve manier in contact te komen met leeftijdgenoten uit alle hoeken van de wereld.

De organisatie van de jaarlijkse selectie, trainingen, oefenwedstrijden en het aanschaffen van materiaal en kleding wordt verzorgd door "Stichting Ontwikkeling Jeugdhonkbal Zuidwest Nederland".

Sportpark Slotbossetoren in OosterhoutThursday, August 11
Rotterdam gaat Europa vertegenwoordigen bij de World Series in Williamsport!

Rotterdam heeft na het winnen van het NK met overmacht het EK in Polen gewonnen. Waar op het NK nog 2 spannende wedstrijden gespeeld moesten worden tegen het door de Hurricanes met 4-0 verslagen Midden Nederland, werden de tegenstanders op het EK simpelweg verpletterd. Met 50 runs voor en slechts 7 tegen in 7 wedstrijden waren zij oppermachtig! 

http://www.littleleague.org/series/2011divisions/llbb/qualify/europe.htm

19 augustus speelt Rotterdam om 20.00 uur plaatselijke tijd tegen Latijns Amerika, deze wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN Europe. Bij winst spelen ze zondag 21 augustus om 12.00 uur tegen de winnaar van Canada tegen Afrika/Midden-Oosten, bij verlies spelen ze zaterdag om 18.00 uur tegen de verliezer van die wedstrijd.